Domovinski pokret i Zelena lista zajedno izlaze na parlamentarne izbore

Domovinski pokret i Zelena lista zajedno izlaze na parlamentarne izbore

19.05.2020.

Domovinskom pokretu se na putu okupljanja širokog kruga koalicijskih partnera pridružila i Zelena lista predvođena Nenadom Matićem, koja je osnivača i predsjednika Domovinskog pokreta Miroslava Škoru podržala i u predsjedničkoj kampanji. Na zajedničkoj konferenciji za medije pred ulazom u park Maksimir, Miroslav Škoro izjavio je:

''Potpisali smo koalicijski sporazum sa Zelenom listom koja je u predsjedničkoj kampanji bila na mojoj strani. I Domovinski pokret smatra da je pitanje ekologije izuzetno važno. Smatramo da je važno voditi računa o gospodarenju otpadom, paziti na okoliš. Nadamo se da ćemo zajedno pronaći kvalitetna rješenja koja ćemo predstaviti glasačima i stvoriti pobjedničku listu. Potpisivanje ugovora s Mostom je bilo pri kraju, ali oni su otišli svojim putem i ja im želim svako dobro i koš jednom zahvaljujem Zelenoj listi'', rekao je Škoro.

Predsjednik Zelene liste Nenad Matić potvrdio je da suradnja sa Škorom i nakon podrške na predsjedničkim izborima ide dalje.

''Zajedno idemo na ove izbore. Naše zelene teme i teze su smjernice koje su i u Domovinskom pokretu prihvatili. Brzo smo našli programski zajednički jezik. Pozivamo sve koji se bave sličnim temama da nam se pridruže i podrže ovu priču. Bit će puno aktivnosti na tom polju, zaštita okoliša i borba protiv klimatskih promjena neće biti sporedna tema u ovoj kampanji. Vidjeli smo u ovoj korona-krizi da je samodostatnost oko hrane važna, nećemo zaboraviti i naše OPG-ove i hrvatsko i slavonsko selo. Vidi se da je Domovinskom pokretu stalo do svih dijelova RH i da žele da se svugdje bolje i kvalitetnije živi. Od danas je Zelena lista izašla iz Gradske skupštine i više nećemo participirati u gradskoj vlasti grada Zagreba. Budućnost nam je Domovinski pokret Miroslava Škore', zaključio je Matić.
Domovinski pokret footer