Domovinski pokret na lokalnim izborima osvojio preko 400 mandata

Domovinski pokret na lokalnim izborima osvojio preko 400 mandata

18.05.2021.

Završen je prvi krug lokalnih izbora u Republici Hrvatskoj. Miroslav Škoro ušao je zajedno s Tomislavom Tomaševićem u drugi krug lokalnih izbora u Zagrebu, a Berislav Mlinarević u drugi krug za gradonačelnika Osijeka. Osim u dva velika grada, Zagrebu i Osijeku, Domovinski pokret ima svoje kandidate u drugome krugu u nekoliko manjih gradova poput Zaprešića, Benkovca i Slatine. I prijatelji Domovinskog pokreta u Vukovaru i Vukovarsko-srijemskoj županiji, Ivan Penava i Josip Dabro, ušli su u drugi krug. U županijama, gradovima i općinama diljem Hrvatske Domovinski pokret osvojio je preko 400 vijećničkih mjesta.

"Ovo je ne samo moj osobni veliki uspjeh, ovo je veliki uspjeh Domovinskog pokreta, mlade stranke koja je u samo godinu dana izrasla u snažnu političku opciju bez koje se više neće odlučivati ništa, kako na lokalnoj tako i na nacionalnoj razini!“, poručio je nakon objave rezultata predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro.

„Stat ćemo nasuprot ljevice koja želi osvojiti Grad Zagreb! Uvjeren sam da ćemo u drugome krugu pokazati da postoji dovoljno razuma i pameti da u argumentiranoj raspravi raskrinkamo što je zelena koalicija. Nije to ni zeleno ni lijevo, to je ekstremno lijevo, i to će biti zaustavljeno u drugome krugu. Za dva tjedna ćemo slaviti!“, poručio je Škoro.


Domovinski pokret footer