Domovinski pokret podržao nezavisnu kandidatkinju za gradonačelnicu Splita Nansi Ivanišević

Domovinski pokret podržao nezavisnu kandidatkinju za gradonačelnicu Splita Nansi Ivanišević

23.03.2021.

Nansi Ivanišević u utorak je objavila kandidaturu za splitsku gradonačelnicu kao nezavisna kandidatkinja koju podupire Domovinski pokret. Predsjednik podružnice Domovinskog pokreta Splitsko-dalmatinske županije Nikola Grabovac izjavio je kako vjeruje kako je Nansi Ivanišević najbolje rješenje za Split te kako je ponosan što može predstaviti njenu kandidaturu. Predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica istaknuo je kako slogan Nansi Ivanišević „Grad u kojem se  ostaje“ najbolje oslikava ono što Splitu i Hrvatskoj treba.

"U Splitu najprije treba prepoznati njegov najveći potencijal, to jest okrenuti se prema čovjeku, a ne prema zgradama, asfaltu i ulicama. U zadnjih 20 godina Split se gradi, a ljudski duh uništava", rekla je Ivanišević predstavljajući svoju kandidaturu. Naglasila je da Split ima velebne zgrade, sveučilište i hale, "a čovjeku ni traga".

Istaknula je da je Split nevođeni grad gotovo 30 godina, da se svaki resorni odjel u Gradskoj upravi ponaša kao knjigovodstveni servis koji dijeli novce i na neki način ponižava sve genijalne ljude koji gradu već 30 godina donose sjajne projekte i rezultate.

"Čekala sam na pojavu imena političara koje bih s guštom zaokružila i sama, osobe čiju ću sposobnost, znanje i osobni integritet bez zadrške prepoznati kao šansu da ovaj prelijepi grad izvuče iz blata u koji je zapao. Nisam naišla na ime koje bi me uvjerilo da ima znanja o politici koje je potrebno za budućnost Splita", rekla je Ivanišević.

Navela je da je politika tvrdi zanat koji se uči, nije improvizacija, dobrota duše, ljepota tijela, a za sebe je rekla da ima političko znanje jer bila angažirana u politici, državnoj upravi i u prosvjeti.

"Split zaslužuje da ga povede ona ili onaj koji osobnim primjerom pokazuje da je politika plemenita disciplina koja služi, a ne vlada, koja traži učenje i znanje a ne bahatost i pokvarenost, koja će omogućiti ostanak", poručila je uz slogan 'Za grad u kojem se ostaje i za grad koji ustaje'.


Domovinski pokret footer