Osnovan ogranak Domovinskog pokreta grada Šibenika, nazočio i Škoro

Osnovan ogranak Domovinskog pokreta grada Šibenika, nazočio i Škoro

23.01.2020.

Domovinski pokret osnovao je u subotu, 23. siječnja, u Šibeniku ogranak Domovinskog pokreta grada Šibenika. 


Za predsjednika ogranka izabran je Mario Kovač, dopredsjednici su Ivana Jelenčić i Zvonko Pešić a rizničar je Hrvoje Puče.


Osnivanju su nazočili i potpredsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro, organizacijski tajnik Darijo Žepina te saborski zastupnik Ivan Penava.


Škoro je uvodno istaknuo kako je Domovinski pokret još uvijek u procesu osnivanja svojih ogranaka. „Imamo ih preko dvije stotine na općinskim i gradskim razinama i naravno osnovali smo sve podružnice, dvadeset i grad Zagreb. U zadnje vrijeme bilo je dosta priča u medijima, od strane medijskih analitičara, o tome raspada li se i koliko Domovinski pokret, kalkulacija ovih ili onih vrsta. Kao što vidite iz priloženoga, mi uistinu rastemo; dogodi se kao i u svakoj stranci da negdje nekada netko nezadovoljan, tko možda i nije previđen za djelovanje u politici, ode. Kako ode jedan dođe drugih deset, petnaest, tako da nas danas broji oko deset tisuća sveukupno. Radujem se lokalnim izborima na kojima će Domovinski pokret pokazati svoju pravu snagu“.


Mario Kovač se osvrnuo na razloge iseljavanja iz Šibenika, koji predstavlja perspektivan grad, te je istaknuo kako je za to kriva kadrovska politika koju HDZ već desetljećima provodi u tome gradu, uz nekoliko pauza u kojima je na vlasti bio SDP. „To je ona kadrovska politika koja na sva mjesta u Šibeniku dovodi ljude isključivo po kriteriju političke pripadnosti i stranačke iskaznice. To je u Šibeniku izazvalo demografsku eroziju i srozalo gospodarstvo. Ono što je naša politička agenda uvođenje je izvrsnosti u kadrovsku politiku da na sva mjesta dođu oni najbolji“.  


Škoro: Ne želim sudjelovati u igri partizana i ustaša

Na upit novinara Škoro je komentirao jučerašnja događanja na proslavi obljetnice akcije Maslenica.

„Idu izbori i evo ponovno ustaša i partizana. Bilo je mira neko vrijeme. Ja mogu samo reći da je indikativno da se na obilježavanju akcije Maslenica, u kojoj je poginulo stotinu i trideset ljudi, ranjenih je bilo dvjestotinjak ljudi, nije pojavio premijer Plenković. On je slagao lego kockice i nije očekivao da će se nešto važno dogoditi u osam sati ujutro. Gospodin Milanović je otišao i on je čovjek kojemu nije smetalo kad je Račan ozakonio insignije postrojbe HOS-a, nije mu smetalo imati insignije postrojbe HOS-a na onoj paradi 2015. godine, ali mu je to sada zasmetalo kao i u Okučanima kada je to također odgovaralo političkoj eliti. Ja jednostavno ne želim sudjelovati u toj njihovoj igri ustaša i partizana jer je to napravljeno samo s jednim ciljem da se više ne priča o onome što je bitno, a bitan je potres u Zagrebu, bitan je potres na Banovini, bitna je obnova Siska, Petrinje, Gline, Zagreba, zagrebačke okolice i županije. Bitno je vidjeti što je radio gospodin Žinić, bitno je u konačnici vidjeti što se dogodilo u Slovenskoj 9, epilog Krš-Pađene, epilog svih onih drugih korupcijskih afera. To su stvari koje nas zanimaju. Zanima nas što se dogodilo u Janafu, ali kažem, ponovno, idu izbori pa što bi se reklo u jednoj dječjoj predstavi, ide vrijeme dođe rok, eto vraga skok na skok“.


Video pronađite na poveznici.


Domovinski pokret footer