Penava u Bujici: Vukovar će pobijediti koaliciju Plenkovića i Pupovca

Penava u Bujici: Vukovar će pobijediti koaliciju Plenkovića i Pupovca

25.04.2021.

U emisiji Bujica na Z1 televiziji gostovao je Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara koji na lokalne izbore u svibnju izlazi kao nezavisni kandidat uz potporu Domovinskog pokreta.

Pupovac i Plenković idu u koaliciju i imaju isti cilj, njihov zajednički kandidat u Vukovaru je HDZ-ov kandidat! Mislim na Nikolu Mažara - izjavio je Penava u uvodu Bujice.i dodao: Dok mi navečer palimo svijeće u Vukovarskoj bolnici, ovakav HDZ spreman je bacati vijence u Dunav, zajedno s Pupovcem, kod Veslačkog kluba srpskim žrtvama!

“Podržava li potpredsjednik Vlade i Plenkovićev koalicijski partner redovnu ceremoniju na tzv. Groblju šajkača u Vukovaru,” pitao je javno Ivan Penava i nastavio postavljati pitanja: “Je li 17. studenog prošle godine, kako je odjeknulo u medijima, na Dunavu, uz potpredsjednika Vlade iz redova SDSS-a, trebao biti i Zvonko Milas iz HDZ-a? Je li Nikola Mažar po zapovijedi Andreja Plenkovića izbjegao prosvjede u Vukovaru za pravdu i za stradalnike Domovinskog rata? Je li, po istom tom nalogu, Mažar otišao u Grubore, s istom ekipom? Jel’ vi onda imate dilemu hoće li 17. studenog, nagodinu ili bilo koje godine, gradonačelnik iz redova HDZ-a, ukoliko bude izabran, baciti vijence u Dunav, dok je Plenković na vlasti?!”

Penava: “Vojnika Blage Zadre u Hrvatskom saboru napada Dragana Jeckov, čiji je otac stradao na neprijateljskoj strani!”

I gradonačelnik Vukovara našao se na meti biltena Pupovčeva SNV-a za prošlu godinu, pa to nije propustio prokomentirati u emisiji: - Nije Milorad Pupovac tu radi zaštite Srba i dobrobiti srpske manjine… On je tu da ljudima maže oči… Prigovara mi zbog prosvjeda u Vukovaru, smeta mu moja reakcija na slučaj Bariše Ivančića, a ono što smo prikazali je toliko emotivno, iskreno i čisto… Ako se za te ljude nećemo boriti i osigurati im pravdu, kako onda možemo očekivati da će netko osuditi odgovorne za Janaf i slične stvari… Tko je kriv, ako ne oni koji su obnašali visoke dužnosti sve ove godine, zato što nisu osigurali pravdu za Vukovar?!

Suradnju Plenkovića i Pupovca Penava nazvao je protivnom interesima Hrvatske: - To je jejugosfera! Jeste li prije petnaestak godina mogli zamisliti situaciju da nam u Saboru o novom Zakonu o civilnim žrtvama rata, docira Dragana Jeckov i objašnjava kako je on u “interesu hrvatske države”, a donose ga zbog Lore, Kerestinca i Pakračke Poljane, dok pored nje pokunjeno sjedi ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved?! Priča tu čak niti nije završila, jer je ista gospođa usred Hrvatskog sabora lažno optužila Zbor narodne garde i vojnika general-bojnika Blage Zadre, Stipu Mlinarića Ćipeta, da je ubio dvoje civila?! A u sabornici je vladao tajac, zavjet šutnje zbog njihove koalicije… Vojnika Blage Zadre u Hrvatskom saboru napada SDSS Dragane Jeckov, čiji je otac stradao, ali na neprijateljskoj strani! Je li to ta Plenkovićeva Hrvatska?!

O HRT-u: Za Porfirija su imali mjesta, a za otvorenje vukovarskog vodotornja - ne!

Nasukali su se i razbili u stijenu – kratko je gradonačelnik Grada heroja prokomentirao napade u dijelu medija i nekim portalima, uz napomenu kako iza njih stoji Plenkovićeva PR služba: - Suočili su se s istinom i onda je sve stalo… Zar sumnjate da imaju išta protiv mene, da ja danas ne bih bio negdje iza rešetaka i da mi DORH ne bi visio za vratom?! Niti sam kupio diplomu u Banja Luci ni u Brčkom, niti sam je našao na ulici, niti sam bilo kome što ukrao... Sve u životu stekao sam marljivo i pošteno… Kome se trebam pravdati?! Kriminalcima koji imaju automate za brojanje novca po klubovima ili ovima što ih Zdravko Mamić ući pravosuđu?! Onima što pokradoše našu državu? Ne pada mi na pamet!

“Zanimljivo je da isti ti mediji, koji rade konstrukcije po narudžbi protiv mene, ne pišu o pedeset milijuna kuna, koje sam u proteklih sedam godina, koliko sam gradonačelnik, dotirao poduzetnicima s područja Grada Vukovara,” nastavlja Penava i pita pred kamerama: “Jeste li ikada čuli od ikoga da je Ivan Penava zauzvrat tražio ili uzeo i jednu lipu?!”

Unatoč teškoj godini, uzrokovanoj korona krizom, Vukovar je u 2020. otvorio stotine novih radnih mjesta, međutim, o tome tzv. mainstream ne izvještava, kao što HRT nije prenosio otvaranje Vukovarskog vodotornja, simbola nacionalnog otpora velikosrpskoj agresiji: - Kako bi se vi osjećali da otvarate jedan spektakularni objekt poput vodotornja i nacionalna televizija jedan takav događaj, od prvorazrednog nacionalnoga interesa, ne prenosi jer imaju neke, za njih, važnije stvari… U udarnom terminu daju prostor Porfiriju i kojekakvim drugim likovi, koji rade kontra države… Za njih ima mjesta, za Vukovar ne!

HDZ-ov establishment drobi našu državu!

“Razgradnja Hrvatske države je u kontinuitetu prisutna od završetka Domovinskog rata ’95. godine,” smatra Penava: “Pogledajte samo popis uništenih, raskomadanih i rasprodanih tvrtki, od tvornice kvasaca, šećerana, mljekara… Mi već deset godina pričamo o Imunološkom zavodu, imali smo znanje i ljude, stručnjake koji bi danas dobro došli i Hrvatskoj, ali i šire – i sve su uništili… Mi danas klečimo pred vratima stranih moćnika, koji nam plasiraju svoju robu…”

Od svoje smo države napravili smo jedan protektorat i običnu koloniju – rezolutan je gradonačlenik gradonačelnik Vukovara: - Jedini profiteri takve situacije su oni koji čine tzv. duboku državu, vrhuške HDZ-a i SDP-a i njihovi lutci na koncu!

“HDZ-ov establishment, svi ti čuljci, đakići, ćosići i plenkovići, drobe našu državu,” ogorčeno govori Ivan Penava: “Iz godine u godinu nas spuštaju sve niže… Ne da se nismo pomakli u smislu razvoja, nego su nas zadržali na poziciji koju smo zatekli tijekom izlaska iz bivšeg sustava…”

Andrej Plenković nas je doveo u situaciju da smo apsolutno ovisni o Europskoj uniji – smatra Penava: - U po’ rata, s pravim državnikom, bili smo samostalniji i suvereniji nego što smo danas! I to je naša tragedija, to je agenda vladajuće ekipe…

Ivan Penava podržao Josipa Dabru: “Izaberu li ljude Tome Čuljka, županija će otići u propast!”

Popularni gradonačelnik Vukovara, kojemu ankete predviđaju siguran ulazak u drugi krug, a možda i pobjedu već u prvome krugu, u Bujici je dao javnu potporu nezavisnom kandidatu za župana Vukovarsko-srijemske županije, Josipu Dabri, koji se također kandidirao uz potporu Domovinskog pokreta: - Josip Dabro je jedina alternativa i izlaz! U proteklih osam godina Vukovarsko-srijemska županije izgubila je 25.836 stanovnika! Pa, vi gospodo, izvolite nastavite glasovati kako ste do sada glasovali, nastavite birati ljude Tomislava Čuljka i vodite svoju županiju u propast!

“Ili ćemo se trgnuti i dati šansu Josipu Dabri i Miroslavu Škori ili će se negativni trendovi nastaviti,” upozorio je Penava: “Nemamo pravo prokockati sve što je stvoreno od ’91. do ’95. i stoljećima ranije… Brojke su jasne i ako ljudi na izborima ne odluče promijeniti smjer, onda dolazi ‘laku noć' i 'doviđenja' za našu županiju i cijeli istok Hrvatske!”

CIjelu emisiju pogledajte ovdje.


Domovinski pokret footer