Škoro: Smatram da je ovo pobjeda Domovinskog pokreta

Škoro: Smatram da je ovo pobjeda Domovinskog pokreta

06.07.2020.

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro nakon objave neslužbenih rezultata izbora za Hrvatski sabor obratio se hrvatskim građanima, biračima i simpatizerima i pritom naglasio kako je budućnost pred Domovinskim pokretom. Govor prenosimo u cijelosti.

„Zahvala svim biračima koji su izašli na ove izbore, zahvala svim volonterima i ljudima koji su proteklih tjedana radili na našoj kampanji. Bila je vrlo kratka i vrlo prljava i u cijeloj toj priči možemo biti sretni da smo nakon svega 50 dana postojanja Domovinskog pokreta uspjeli napraviti treći rezultat u Hrvatskoj. Vjerujem da ima onih koji su očekivali više i neko čudo, ali politika je stvar u kojoj treba biti realan, ja sam realan čovjek, ovo je dobar pokazatelj da smo mi na pravom smjeru, da su birači to prepoznali, da se nalazimo na prekretnici i da Hrvatski sabor neće biti više nikada isti i da će se čuti puno više različitih mišljenja".

Kampanja i izbori dogodili su se u atmosferi neizvjesnosti i straha. Do te mjere da su bile i određene neregularne radnje, da je jedna od naših promatračica doživjela i fizičko zlostavljanje, ali o tom potom, prijavili smo sve nadležnim tijelima, vidjet ćemo što će se dogoditi, vjerojatno ništa...

Želim čestitati pobjednicima, HDZ-u. HDZ sada ima povijesnu priliku da vidimo hoće li nastaviti vladati na način kao do sada ili će okrenuti dres i bivati ono što bi HDZ trebao biti, a to je suverenistička stranka. Mi ćemo se u Saboru zalagati za nužne reforme koje narod traži i treba. Nažalost, u toj atmosferi straha i neizvjesnosti nije ni 50 posto birača izašlo na izbore i to samo po sebi govori sve o ovim izborima. Valja poštivati odluku hrvatskih birača, ići dalje, uzdignuti glavu, učiniti sve što se može da vrijeme koje dolazi, a koje neće biti lako, svi skupa pokušamo učiniti lakšim za hrvatske građane.

Budućnost je uistinu pred Domovinskim pokretom, smatram da je ovo pobjeda Domovinskog pokreta, koji je u svega 50-ak dana postojanja napravio jedan veliki rezultat i mogu samo poručiti svim našim simpatizerima da ćemo nakon današnjeg dana pristupiti onome što smo mislili da ćemo imati priliku napraviti kada smo govorili nakon osnivanja, a to je ustrojstvo ozbiljne političke opcije koja će svoju pravu snagu pokazati na lokalnim izborima za manje od godinu dana. Čestitam svim ljudima s lista Domovinskog pokreta koji su ušli u Hrvatski sabor. Želim vam uspješan rad i budite sigurni da ćemo biti konstruktivni i pošteni prema hrvatskom narodu“.


Domovinski pokret footer