Škoro o Zakonu o strancima: Pognut će glave hrvatski velikani, a i mi i vi

Škoro o Zakonu o strancima: Pognut će glave hrvatski velikani, a i mi i vi

03.09.2020.

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro kritizirao je u Saboru prijedlog Zakona o strancima.

Politika je ideologija, politika je svjetonazor. Čemu žurba?

"Dame i gospodo, politika je ideologija, politika je svjetonazor. Danas u ovoj sabornici ustvari padaju te maske, jer bilo je očito i to svi skupa možemo vidjeti i prepoznati, da na lijevoj strani sabornice postoji kontradiktorno mišljenje. Ja sam jučer bio na sjednici Odbora za unutarnju sigurnost i tamo je članstvo Socijaldemokratske partije bilo protiv ovog zakona, a danas smo čuli da je obrazlagatelj u ime Kluba bio za ovaj zakon. Dakle, nešto se događa u tom smislu", ustvrdio je Škoro.

Komentirao je ljevicu koja zastupa teze koje nemaju za cilj zaštitu radnika, poglavice hrvatskog radnika te se obratio zastupnicima Hrvatske demokratske zajednice.  

"Neću se osvrtati na to što pripadnici, uvjetno rečeno, ove malo ekstremnije ljevice zastupaju neke teze koje u stvari nisu toliko u zaštiti radnika i to hrvatskoga radnika, nego ću se najviše obratiti upravo zastupnicima Hrvatske demokratske zajednice i pitati ih -čemu žurba? Čemu žurba kada je u pitanju donošenje ovog zakona", upitao je Škoro saborske kolege.

Bi li dr. Franjo Tuđman podržao ovaj zakon?

"Je li razlog 21 akt koji se preuzima od Europske unije i 8 akata koji se provode? Jer ako je u pitanju Europska unija i ti akti, zašto onda ne provodimo nekoliko rezolucija europskih institucija kada su u pitanju komunistički zločini? I to ne od jučer", zanimalo je Škoru.

"Pitanje koje se nameće, apsolutno je, bi li utemeljitelj Hrvatske demokratske zajednice dr. Franjo Tuđman podržao ovaj zakon? Pitanje koje se nameće je, zašto je jučer u svojoj raspravi njegov sin dr. Miroslav Tuđman isto imao primjedbi na ovaj zakon i na način na koje te zakone donosimo", rekao je Škoro, dodajući kako su zakon dobili prije nekoliko dana te da je opsežan, a ujedno i krucijalan za pitanje demografije u Hrvatskoj.  

Hrvatska je nacionalna država hrvatskoga naroda

Dr. Škoro poručio je da se ne treba skrivati iza pitanja nedostatka radnika.

"Nisam ja tu protiv toga kao poslodavac, kao privatnik, kao poduzetnik za razliku od mnogih od vas. Nisam ja protiv toga. Međutim, protiv toga sam što se krije iza ovoga zakona, a iza ovoga zakona se krije činjenica da se udara ustvari na izvorišne osnove Hrvatskoga ustava. A to je da je Hrvatska nacionalna država hrvatskoga naroda", istaknuo je predsjednik Domovinskog pokreta.

 "Kao što rekoh danas, pognut će glave hrvatski velikani, a mi ćemo pognuti glave, odnosno vi ćete pognuti glave možda za 5, 10 ili 20 godina. Ali ćete ih pognuti", poručio je Škoro, apelirajući na cjelokupnu hrvatsku javnost, i nazočne zastupnike da još jedanput dobro promisle kada je u pitanju ovaj zakon koji nije samo zakon o strancima, to je zakon o imigraciji.

"Nemojmo činiti sve što možemo da Hrvati odlaze, a da neki drugi dolaze jer naši ljudi odlaze zahvaljujući lošim politikama. To ste i sami rekli, nije samo u pitanju novac nego i loše politike. Idemo onda biti uistinu hrvatsko zakonodavno tijelo, idemo promijeniti te loše politike, idemo zadržati naše ljude, pa ako nam treba i 100 godina ali jednom se mora započeti. Ja predlažem odmah", zaključio je Škoro.


Domovinski pokret footer