Važno je omogućiti da se građani osjećaju sigurno na izborima

Važno je omogućiti da se građani osjećaju sigurno na izborima

29.06.2020.

Domovinski pokret danas je organizirao konferenciju za medije na kojoj su sudjelovali Ante Raos, osmi na listi u desetoj izbornoj jedinici, europarlamentarka Ruža Tomašić, koja je nositeljica liste u desetoj izbornoj jedinici,Nikola Grabovac koji nosi treće mjesto na istoj listi i Silvana Burilović Crnov. Tomašić je istaknula kako je HDZ-ov nacionalni stožer mjerama zaštite onesposobio hrvatsko gospodarstvo jer su odluke donosili sami – bez dijaloga s relevantnim akterima.

„Kada se Covid-19 pojavio, skupio se stožer koji je sve zatvorio bez dogovora sa znanstvenicima, strukom i gospodarstvenicima. Kada se Covid primirio, trebalo je razmisliti i vidjeti što se događa, a prvenstveno sastati se s predstavnicima turističkih zajednica i gospodarstvenika kako bi se donijela zajednička odluka o potrebnim mjerama. Stožer ne može, pogotovo kada je sastavljen samo od HDZ-ovaca, odlučivati u ime svih nas – na taj se način ne može voditi država, treba postojati razumijevanje za sve grane gospodarstva i zajednički donositi odluke koje se tiču svih. Treba razmišljati unaprijed, jer ovakav način nije dovoljan“, rekla je Tomašić.

Naglasila je i kako je važno podsjetiti se da su i SDP i HDZ pokazali svoje sposobnosti vladanja te da na izborima treba imati na umu da se ne može uvijek postupati jednako i očekivati drugačije rezultate.

„Izbori će biti zanimljivi – ako su već najavili i odredili izbore, treba osigurati da budu pošteni i transparentni, ali povrh svega – da birači mogu izići na izbore i pritom se osjećati sigurno“, zaključila je Tomašić.

Ante Raos, osoba s invaliditetom, podsjetio je javnost kako u Hrvatskoj živi 512 tisuća osoba s invaliditetom koji zaslužuju biti ravnopravni članovi zajednice i sami stvarati svoju ekonomsku slobodu.

Naš je cilj osobe s invaliditetom kroz humani sustav integrirati u društvo gdje će ih se pitati što, kako i gdje. Osobe s invaliditetom nisu problem, oni su potencijal i prilika  zajednice, kao što su to selo i mladi", istaknuo je Raos.


Domovinski pokret footer