Vlasništvo i posjed u opasnosti od nove nacionalizacije

Vlasništvo i posjed u opasnosti od nove nacionalizacije

25.06.2020.

Domovinski pokret danas je, u suradnji s udrugom Vlasništvo i posjed, organizirao konferenciju za medije zbog takozvane nove nacionalizacije. Na konferenciji je sudjelovao Josip Hrastić, tajnik udruge Vlasništvo i posjed te Igor Peternel i Barbara Knežević s liste Domovinskog pokreta u prvoj izbornoj jedinici.

„2018. godine donesene su izmjene zakona o najmu stanova, no time se problem samo djelomično riješio. U drugoj smo godini provedbe zakona i u predizbornoj smo kampanji, pa tako slušamo niz nevjerojatnih izjava koje su, mahom iz lijevih stranaka, usmjerene prema novoj nacionalizaciji gdje visoki političari i saborski zastupnici naglašavaju kako će stanovi pripasti najmoprimcima. To je nevjerojatno i ne smije se dogoditi. Mi smo europska civilizirana država i ovakve su situacije vrlo uznemirujuće“, rekao je Hrastić. Peternel se nadovezao i naglasio kako se pravo vlasništva mora poštivati kao jedno od temeljnih civilizacijskih tekovina.

„Vlasnicima se u potpunosti treba vratiti njihovo vlasništvo, a najmoprimcima osigurati određenu zadovoljštinu umjesto ulaska u vlasničku strukturu stanova koje koriste. Mi ćemo kao buduća vlada raditi na tome“, zaključio je Peternel. Barbara Knežević naglasila je kako je proceduralna netemeljitost Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja neprihvatljiva. Zaključila je kako su postupci oko eksproprijacijskog zakona izuzetno spori, a time i skupi za porezne obveznike te kako slučaj s udrugom Vlasništvo i posjed  pokazuje da se treba dobro primiti posla kako bi se svačije pravo na vlasništvo zaštitilo.Domovinski pokret footer