Vučemilović ukazala na način manipulacije maloljetnicima u vrijeme predizborne kampanje

Vučemilović ukazala na način manipulacije maloljetnicima u vrijeme predizborne kampanje

04.05.2021.

Vesna Vučemilović, Saborska zastupnica Domovinskog pokreta te ujedno i predsjednica Odbora za obitelj, mlade i sport ukazala na način manipulacije maloljetnicima u vrijeme predizborne političke kampanje za lokalne izbore 2021.  

„Kao predsjednica odbora za obitelj, mlade i sport primorana sam reagirati na odluku aktualne gradonačelnice siska, gospođe Katarine Ikić Baniček da u predizbornu kampanju uključi djecu.

Naime, odlučila je svoj djeci koja na području grada siska pohađaju školu isplatiti džeparac od 200 kn.

Djeci od prvog do osmog razreda osnovne škole navedeni iznos isplatile su njihove učiteljice uz napomenu da je riječ o daru kojim sukladno Obiteljskom zakonu djeca raspolažu samostalno.

Ovakav čin kojim se djeca koriste u promidžbene svrhe oštro osuđujem, te sam o tome izvijestila pravobraniteljicu za djecu i nadam se da će nadležno Državno izborno povjerenstvo poduzeti sve korake koji su u njihovoj nadležnosti kako bi ovo sramotno ponašanje sankcionirali.

Već smo navikli na različite prigodne isplate umirovljenicima poput Covid dodatka, ali ovakav slučaj korištenje djece u predizbornoj kampanji nije zabilježen u novijoj hrvatskoj povijesti.

Pozivam sve, pa tako i gospođu Katarinu Ikić Baniček da ne manipulira djecom u predizborne svrhe kako bi motivirala srednjoškolce koji prvi put izlaze na izbore da glasaju za nju .

Neki akteri na političkoj sceni nas nažalost uvjere da uvijek može  jadnije, gore i ne primjerenije. ovakvo sramotno ponašanje zaslužuje osudu cijelog društva“.


Domovinski pokret footer