Žepina u Bujici: Ispred Truta postavljali daske kako ne bi zaprljao svoje fine cipelice!

Žepina u Bujici: Ispred Truta postavljali daske kako ne bi zaprljao svoje fine cipelice!

21.01.2021.

Predsjednik kriznog stožera i organizacijski tajnik Domovinskog pokreta Darijo Žepina gostovao je na Z1 televiziji u emisiji Bujica.  

Sustav Plenkovićeve 'domovinske sigurnosti' nakon potresa je u potpunosti zakazao - izjavio je u Bujici, na Z1 televiziji, Dario Žepina, predsjednik Kriznog stožera Domovinskog pokreta, koji je, za razliku od Vladinog, osnovan već isti dan kada je potres pogodio Banovinu: - Da sam Austrijanac, zavidio bih Hrvatima na tako divnom premijeru, koji ovako lijepo govori u Saboru… Međutim, stvarnost je surova i njegova blagoglagoljivost ne može izbrisati činjenicu da kontejneri na Banovinu nisu došli na vrijeme, da njegove brojke naprosto nisu točne i da je stanje Robnih rezervi u Hrvatskoj katastrofalno, a korupcija naprosto cvate, čak kad je i potres u pitanju!

Posebno je prokomentirao aferu čiji je zakulisni akter Plenkovićev bliski suradnik iz Slavonije, HDZ-ovac Tomo Čuljak, a u njezinom je središtu sin Vedran, koji se čak spominje kao jedan od mogućih kandidata na predstojećim lokalnim izborima u Vinkovcima: - Od 90-tih do danas svjedočimo velikim malverzacijama u Robnim rezervama, a akteri nikada nisu bili procesuirani, kamo li osuđeni... Država konstantno, svake godine, generira velike gubitke kroz sustav državnih rezervi, a za to nitko ne odgovara. 

Na pitanje kako to da su zastupnici Domovinskog pokreta cijelo vrijeme saborske stanke bili aktivni na potresom pogođenoj Banovini, Žepina je odgovorio: - Naši zastupnici dolaze iz naroda i žive sa svojim narodom. Bilo bi posve normalno da su se i drugi ponijeli tako jer je i njih narod birao i poslao na Trg svetog Marka, u Hrvatski sabor. 

Susret s Miloševićem na Banovini: “Ljudima nije donio ništa…” 

“Mi smo se odmah na dan potresa organizirali s namjerom da pomognemo unesrećenim ljudima,” rekao je Žepina, odgovarajući na pitanje zašto je DP uopće oformio vlastiti Krizni stožer: “Računali smo da će država početi funkcionirati nakon dan ili dva i u tom bi slučaju naša nazočnost možda bila kontraproduktivna... Međutim, država je zakazala pa smo još uvijek nazočni na tom području – i naši volonteri i cijela humanitarna mreža funkcioniraju savršeno. Napominjem, mi dan, danas posjećujemo neka mjesta i zaseoke na Banovini, do kojih još nitko nije došao!” 

Osvrnuo se na premijerovu izjavu o “demontaži države” u kojoj su mnogi prepoznali paralelne aktivnosti Domovinskog pokreta na Banovini: - Organizirali smo se jer smo uvidjeli da stvar ne funkcionira i da su mnogi ljudi, doslovce – gladni! Mjesta na Banovini su sama po sebi siromašna i ostao sam neugodno iznenađen jer sam zaista vjerovao da tako nešto u Hrvatskoj uopće postoji, pogotovo ne u 21. stoljeću… Tim se ljudima nije trebao dogoditi potres da budu gladni, oni su gladni i bez potresa! 

Žepina je posebno istaknuo angažman Damira Markuša na terenu, a za razliku od Milorada Pupovca, Domovinski pokret nije, kako tvrdi, prebrojavao krvna zrnca tijekom pomaganja unesrećenima: - Došli smo u jedno selo koje se zove Gornja Bačuga i ono je sto postotno naseljeno Srbima. Istovarili smo tamo dva kombija hrane, negdje oko tri tone… S nama je je bio i naš predsjednik, dr. Miroslav Škoro. Nakon što smo se pozdravili s tim ljudima, na izlasku iz sela vidjeli smo potpredsjednika Plenkovićeve Vlade, SDSS-ovca Borisa Miloševića, kako dolazi pod policijskom pratnjom, s upaljenim rotirkama, u osobnom automobilu…. Došao je praznih ruku i samo je verbalno izrazio potporu tim ljudima. Nije im donio baš ništa! 

Gdje je nestao Trut?! 

Samo jedan konvoj koji je preko Domovinskog pokreta na Banovinu stigao iz Austrije, a koji je organizirao Josip Barbaš, vrijedio je preko milijun eura – nastavio je Žepina: - Kada je Crveni križ, objavio da su na teren dopremili 200 tona hrane, mi smo već premašili tisuću dvjesto tona! Znači, šest puta više… U jedno smo selo, već nakon dva dana donijeli milijun i po’ kuna vrijednu foliju za prekrivanje krovova porušenih kuća… Osobno mi nije važno koliko je tko i kome sve pomogao, ali me žalosti u kojoj je mjeri zakazala država i njezine institucije. Sjećate se famozne ‘domovinske sigurnosti’ i propagiranja te cijele priče?! Od Plenkovićeve ‘domovinske sigurnosti’ nije ostalo ni ‘D’! Taj sustav ne funkcionira, a nama koji konkretno i organizirano pomažemo - prigovaraju, dok se neke druge stranke pripremaju za lokalne izbore i ne žele svoje resurse trošiti na pomoć unesrećenima… 

Dario Žepina još je jednom, u ime Domovinskog pokreta javno zatražio smjenu šefa Civilne zaštite, HDZ-ovca Damira Truta, a pritom je bio i pomalo ironičan: - Ne znam gdje je nestao?! Vidio sam brojne dužnosnike aktualne vlasti kako su se cijepili, no, Damira Truta nisam vidio... Iskreno se brinem za njegovo zdravlje, s obzirom da je čovjek toliko angažiran na terenu… Vidim da ga nema ni na konferencijama Božinovićevog korona stožera! A donedavno je bio vječita sjenka Davora Božinovića i Krune Capaka! Jednostavno ga nema, čovjek je nestao. Možda je poslušao Markuša i podnio ostavku, a mi to ni ne znamo?! 

“Kada je Trut dolazio u selo Sibić, dobili smo dojavu od pripadnika Civilne zaštite, da tamo postavljaju daske po neasfaltiranom putu, kako gospodin ne bi morao hodati po blatu i da slučajno ne zaprlja svoje fine cipelice,” otkrio je u Bujici Dario Žepina, koji je tada bio stacioniran u obližnjem Strašniku, a na pitanje jel’ to možda neka šala, rezolutno je odgovorio: “Ne šalim se, imam na desetke svjedoka!” 

Kosta Danilović uživo iz Petrinje: “Hvala mojim Hrvatima, od Pupovca ne trebam ništa!” 

Uživo iz Petrinje u Bujicu se javio hrvatski branitelj Kosta Danilović, koji je nakon gostovanja Ivice Pandže Orkana u emisiji - dobio kućicu - pa sada više ne mora spavati u vreći, kisnuti i smrzavati se… 

“Od Pupovca ne trebam ništa, pomogli su mi moji Hrvati,” izjavio je Kosta Danilović pored srušene kuće i kampkućice u kojoj spava već dva dana: “Ja nisam njihov čovjek i od njih ne tražim ništa… Pomoć tražim od svog hrvatskog naroda! Meni Srbi ne trebaju ništa pomoći, ne daj Bože, da mi Pupovac dođe u dvorište! Pomogli su mi moji suborci i ja se Orkanu ovim putem zahvaljujem!” 

Kosta Danilović bio je hrvatski branitelj i zatočenik srpskog logora u Glini: - Bio sam vojni policajac i branio svoju Domovinu. Zahvaljujem na pomoći mojim Hrvatima, a s onima protiv kojih sam se borio, ne želim imati posla! 

Žepina ima novo ime za vladajuće: ‘Hrvatsko-srpska mletačka koalicija’! 

Dario Žepina se nasmijao kada je čuo da izvjesni Mario Kapulica, zastupnik HDZ-a “govorom mržnje” smatra naziv hrvatsko-srpska trgovačka koalicija, koji često upotrebljavaju pripadnici Domovinskog pokreta, kada govore o koalicije Pupovca i Plenkovića: - Ja sam svjestan da to posebno živcira Andreja Plenkovića, a Pupovca čak i ne toliko jer on svoje ciljeve ostvaruje i ovako i onako… 

Žepina je u Bujici, po prvi puta, ponudio novo ime vladajuće koalicije: - Morate još dodati mletačka koalicija, smatram da bi se čak i Mletci posramili ovakve trgovine! To je, znači, hrvatsko-srpska mletačka koalicija! 

Cijelu emisiju pogledajte na poveznici.


Domovinski pokret footer