Miroslav Škoro bit će kandidat za potpredsjednika Hrvatskog sabora

Miroslav Škoro bit će kandidat za potpredsjednika Hrvatskog sabora

21.07.2020.

Milan Vrkljan, budući predsjednik saborskog kluba Domovinskog pokreta, obratio se medijima povodom današnjeg sastanka tijela stranke na kojem je donesena odluka o Miroslavu Škori kao kandidatu za dopredsjedničko mjesto Sabora, o predsjedniku kluba zastupnika i članovima saborskih odbora.  

„Želimo objaviti kako je Domovinski pokret dobio sedam dužnosničkih mjesta u novom sazivu Hrvatskog sabora koji će biti konstituiran sutra. Dobili smo jedno mjesto dopredsjednika Sabora, dva mjesta kao predsjednici odbora, dva mjesta kao dopredsjednici odbora i mjesto predsjednika kluba. Dopredsjednik Sabora iz naše kvote bit će predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro“, izjavio je Vrkljan.

Domovinski pokret predložit će Zlatka Hasanbegovića i Stjepu Bartulicu za mjesta dopredsjednika kluba Domovinskog pokreta. Na predsjedničko mjesto Odbora za obitelj, mlade i sport bit će predložena Karolina Vidović Krišto, dok će za predsjedništvo Odbora za lokalnu i područnu samoupravu biti predložen Ivan Penava. Na dopredsjednička mjesta u odborima predložena će biti Ružica Vukovac, za Odbor za poljoprivredu i Zlatko Hasanbegović za potpredsjednika Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, a ponuđeno mu je i mjesto dopredsjednika u Državnom odvjetničkom vijeću. Vrkljan je naglasio značaj činjenice da je Domovinski pokret dobio 13 mjesta u saborskim odborima iz kvote oporbe.

„Važno je reći da je oporba, na jučerašnjem sastanku, funkcionirala izuzetno korektno i vrlo se jednostavno, lako i s puno dobronamjernosti uspio postići dogovor sa svima. Jučerašnji sastanak završio je dogovorom i bez konfliktnih situacija, a što se oporbe tiče – možemo samo reći da smo spremni za rad Hrvatskog sabora“, zaključio je Vrkljan.


Domovinski pokret footer