Izjava o privatnosti i sigurnosti podataka


Zaštita osobnih podataka: Osobni podatak definiran je kao svaka informacija koja se odnosi na identificiranu fizičku osobu ili podatak kojim se može identificirati osoba, utvrditi identitet izravno ili neizravno. Te podatke tretiramo kao osobne podatke. Među osobne podatke spadaju i vaša IP adresa i email. Svi vaši podaci su tajni i od nas neće biti ustupljenih trećoj strani, osim ako se ne radi o podacima koji su prikupljeni od treće strane (Google Analytics, Facebook, Google AdWords, MailChimp i sl.).
U svakom trenutku možete uložiti prigovor na obradu osobnih podataka i zatražiti njihovo brisanje. Želite li da se vaši podaci ažuriraju ili obrišu, molimo vas da se obratite na email [email protected].

Način prikupljanja podataka: Podatke prikupljamo i obrađujemo ako nas izravno kontaktirate i to preko web stranice www.domovinskipokret.hr ispunjavanjem kontakt forme, u tom slučaju o vama prikupljamo sljedeće podatke: Ime i e-mail adresu.
Kada netko posjeti našu stranicu, koristimo usluge treće strane kao što su Google Analytics i Facebook kako bismo prikupili podatke o posjećenosti određenih dijelova stranice kao i obrasce ponašanja prilikom kretanja kroz mrežnu stranicu.
Oba servisa nam služe kako bismo saznali koji dijelovi naše web stranice su najpopularniji i da detektiramo eventualne probleme ili nelogičnosti u strukturi mrežne stranice te kako bi mogli ponuditi prilagođene oglase putem Google i Facebook (i pripadajućih) platformi.
Način na koji prikupljamo i obrađujemo podatke je takav da ne omogućava identifikaciju posjetitelja. Ne tražimo niti dozvoljavamo da Google ili Facebook pokušaju identificirati posjetitelje mrežne stranice. Više o tome kako koristimo kolačiće na ovoj mrežnoj stranici možete pročitati u Politici kolačića.

Vremensko ograničenje: Obrada podataka trajat će za vremensko razdoblje koje je dopušteno zakonima, ili (ii) neodređeno vremensko razdoblje (tj. dok ne zatražite da dio vaših podataka ili svi vaši podatci budu izbrisani), ili (iii) dok ne prestane postojati svrha radi koje je prikupljen određeni podatak ili prestanka postojanja ove web stranice.

Čuvanje podataka: Svi vaši podaci pohranjuju se na našim sigurnim poslužiteljima i sigurnim poslužiteljima naših partnera te im se pristupa i koristi u skladu s našim pravilima i standardima sigurnosti. Zaštita privatnosti vaših podataka je trajna, te poduzimamo sve mjere potrebne za njihovu zaštitu. Osobne podatke obrađujemo na siguran način, uključujući zaštitu od neovlaštene ili nezakonite obrade te od gubitka.
Obvezujemo se čuvati privatnost osobnih podataka svih Korisnika, te ćemo s istima postupati u skladu s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka (679/2016) EU te drugim važećim nacionalnim primjenjivim propisima. Prikupljene osobne podatke ne smijemo i nećemo neovlašteno upotrebljavati niti učiniti dostupnim trećim osobama, osim u slučajevima kada to poseban zakon dozvoljava, ukoliko to čini našu zakonsku obvezu ili je pak potrebno u svrhu realizacije ugovornih obveza.
Prema Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka, Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka te ostalim propisima koji se odnose na zaštitu podataka, u cilju zaštite povjerljivosti osobnih podataka, posebno se obvezujemo postupati s podacima Korisnika u skladu sa zakonom i dobroj vjeri, prikupljati podatke isključivo u točno određene i zakonite svrhe, ne prosljeđivati podatke bilo kojoj trećoj osobi bez vaše prethodne privole, ne prosljeđivati vaše osobne podatke državama izvan područja EU ako ta država ne osigurava primjerenu razinu zaštite podataka; osigurati primjerenu, sigurnu pohranu vaših osobnih podataka, tako da ista ne prelazi svrhu radi koje su podaci prikupljeni i radi koje se obrađuju; osigurati točnost vaših osobnih podataka; osigurati obradu osobnih podataka samo za vrijeme i svrhu za koju je to potrebno; poduzimati sve potrebne i prikladne tehničke i organizacijske mjere radi sprječavanja uništenja, oštećenja ili gubitka osobnih podataka.

Domovinski pokret footer