Damir Markuš

Kandidat Domovinskog pokreta za župana Sisačko-moslavačke županije


UVIJEK S VAMA KAD JE NAJTEŽE!

Damir Markuš - slika

Moj politički put nije započeo jučer. Do sad sam, u dva mandata, kao vijećnik sudjelovao u Gradskom vijeću Grada Kutine, a trenutno, kao volonter, obnašam dužnost zamjenika gradonačelnika grada Kutine. Zašto politika, zašto Domovinski pokret? Kao dragovoljac, ustao sam kad je bilo najteže, braneći svoj dom i domovinu, a u Vukovaru sam i tri puta ranjen. Nakon 1995. godine i veličanstvene Oluje, mislio sam, ostvario mi se san – imamo tu Hrvatsku za koju smo se borili i za koju su mnogi moji suborci ostavili život. Imamo Hrvatsku, zapravo okvir, no gdje je sadržaj?

Otuda moja odluka za ulazak u politiku, jer to je postao jedini način i mogućnost promjene. Domovinski pokret, danas, predstavlja sve ono što jedna ozbiljna politička stranka treba imati i kako treba izgledati - spoj iskustva i mladosti te usmjerenje za boljitak države za koju živimo. Svojim primjerom dokazat ću da nepotizam, korupcija i klijentelizam nisu vrijednosti za koje smo se borili. Na prvo mjesto stavit ću red i odgovornost, jer to dugujemo generacijama koje dolaze. Ne želim sklapati oči na zapošljavanja po članskoj iskaznici, po podobnosti, već po sposobnosti. Najteži ispit predstavlja obnova potresom pogođenog područja, srca naše domovine – Banovine.

Lako je izjaviti da ćemo zadržati postojeća radna mjesta, a otvarati nova. Ne želim ostati na tome. Izazov je velik i spreman sam dati čitavog sebe za taj cilj. Ravnomjeran razvoj županije znači ne zaboraviti udaljena granična naselja, čiji mještani, često i kao hrvatska manjina, žive teško. Iako površinom velika, naša županija pripada najsiromašnijem području Hrvatske, što možemo zahvaliti dosadašnjim vladajućim strukturama. Dolazimo to promijeniti. Kroz svoj život, dokazao sam da sam uvijek tamo gdje je najteže. I zato sam opet tu u borbi za našu županiju, županiju jednakih mogućnosti.


Domovinski pokret footer