Dijana Krpan

Kandidatkinja Domovinskog pokreta za gradonačelnicu Požege


POZITIVNA PROMJENA!

Dijana Krpan - slika

Stručna sam specijalistica javne uprave, rođena Požežanka koja je cijeli svoj život i radni vijek provela u Požegi. Udana sam i odgojila sam dva odrasla sina. Imam 30 godina radnog iskustva, od čega sam 25 godina provela u Poljoprivredno-prehrambenoj školi u Požegi na radnom mjestu tajnika ustanove. Svakom poslu koji mi je povjeren pristupala sam odgovorno i savjesno, što ću i nastaviti činiti. Smatram da moje dugogodišnje iskustvo i znanje u obavljanju poslova javne uprave može uvelike pridonijeti kvaliteti obavljanja poslova gradonačelnice grada Požege.

U Požegi se zadnjih tridesetak godina izmjenjuju HDZ/SDP, a nezadovoljstvo građana Grada Požege može se primijetiti na svakom koraku jer caruju klijentelizam, prijevara, nepotizam i nestručnost. Od prekrasnog grada u zlatnoj dolini, postali smo “grad slučaj”. Moj otac i suprug bili su dragovoljci Domovinskog rata koji su se borili za ovaj grad, ali sigurna sam da se tada, 1991. godine, nisu borili za ovo što imamo danas. Krajnje je vrijeme za promjene.

U svom programu ne želim obećavati nemoguće, nego ću pokušati učiniti sve kako bi svi građani Požege imali jednake šanse pod jednakim uvjetima. Moramo pokušati zaustaviti odseljavanje mladih obitelji kako ne bismo morali gledati našu djecu i unuke preko kamera, nego sretne i zadovoljne na svojoj rodnoj grudi, uz nas. Sve to ne možemo bez korjenitih promjena i stvaranja uvjeta da im nešto ponudimo.

Želim da se u našem gradu ponovo pokrene obrtništvo, malo i srednje poduzetništvo jer samo gospodarskim razvojem možemo ostvariti šanse za bolje sutra. Omogućiti svim učenicima osnovne škole besplatne udžbenike, podići iznos pomoći za novorođeno dijete, osigurati mjesto u jaslicama i vrtićima svoj djeci kojoj je potrebno, poticati razvoj sportskog života djece i mladih, raditi na podizanju infrastrukture u gradu i prigradskim naseljima ovisno o potrebama i zahtjevima građana te raditi na razvoju i unapređenju turističke i kulturne ponude našeg grada.

Nezadovoljna trenutnom situacijom i stanjem u kojem se nalazi naš grad, odlučila sam se za ulazak u politiku, a Domovinski pokret je stranka koja mi nudi tu mogućnosti i šansu za pozitivnu promjenu na dobrobit sviju nas.


Domovinski pokret footer