Dubravka Dragašević

Kandidatkinja Domovinskog pokreta za županicu Bjelovarsko-bilogorske županije


BIRAJTE SRCEM… JER JE 5 DO 12

Dubravka Dragašević - slika

Odrasla sam na selu, moja braća i ja, moji roditelji, djedovi, bake. Oduvijek gledam kako se na selu radi, kako nas selo sve hrani i kako je selo s vremenom zapušteno, osiromašeno, čak prepušteno samo sebi, a sve zbog loših politika države prema njemu. Ali ne samo prema njemu, nego prema svemu, i radniku i seljaku i poduzetniku država je postala maćeha, a trebala bi biti majka. U djetinjstvu sam maštala da ću jednom, kad odrastem i budem jako velika, biti policajka, pa kasnije novinarka, a onda sam preko magisterija ekonomije i rada u banci završila u politici.

Sve titule su nevažne ako svoje ideje ne prenosite drugima, ako se ne možete i ne želite približiti ljudima i biti jednostavni, ako niste čovjek. Političar treba služiti narodu, a ne obratno. Bogatstvo države ne leži u bogatstvu pojedinca, nego u bogatstvu svih ljudi, a ljudi su zapostavljeni. Osobna korist i podobnost postali su prioritet pri zapošljavanju, pri dodjeli poslova gospodarstvenicima, poticaja i investicija, i zato nam odlaze mladi, ali i cijele obitelji. Ne vide perspektivu.

Slušam ljude kad pričaju da ostaju bez posla, djeca im se sele ne samo izvan Bjelovara i županije nego i izvan Hrvatske, obiteljska gospodarstva im propadaju, ostaju sami, bolesni. Preživljavaju od svoje plaće, mirovine, pod sudskim ovrhama i često ne žive život dostojan čovjeka i nisu ga takvog zamišljali. Sve ove godine ništa ne ide na bolje. Postajemo šoping centar, a bili smo vodeća županija u poljoprivrednoj proizvodnji koju je pratila industrija.

Cilj mi je oporaviti županiju, vratiti osmijeh na lice ljudima, nadu u bolje sutra, ali to nije posao koji traje četiri godine, koji je lagan i koji mogu obaviti sama, trebam sve VAS. Započinjem ga čistog srca, novim i svježim idejama koje nisu nastale na starim postavkama koje imaju dugogodišnje postojeće stranke na političkoj sceni. I to je garancija za uspjeh.

Ne zaboravimo, ogromno i hrabro srce vodilo je naše branitelje 1991. u Domovinski rat, i na njemu je nastala slobodna i moderna hrvatska država.

Zato je važno birati srcem… jer je 5 do 12.


Domovinski pokret footer