Ružica Vukovac

Kandidatkinja Domovinskog pokreta za županicu Brodsko-posavske županije


ZEMLJA ZA KOJU DIŠEM!

Ružica Vukovac - slika

U politiku ulazim kandidaturom za načelnicu i pobjedom na lokalnim izborima 2013. godine, u maloj slavonskoj općini Velika Kopanica. Poriv kojeg sam tada osjećala prati me i danas. Razočarana u odnos države i politike prema hrvatskom selu i proizvođaču hrane, bio je moj motiv za borbu na lokalnoj ali i nacionalnoj razini.

Iako pravnica po struci, s iskustvom rada u odvjetničkom uredu, paralelno srasla s poslom na obiteljskom gospodarstvu svojih roditelja, prošla sam svu kalvariju koju su dosadašnje Vlade servirale našim OPG-ovcima.

Dužnost saborske zastupnice obnašala sam u 8. sazivu Hrvatskoga sabora. No, on nije potrajao. Kratko sam obnašala dužnost državne tajnice u Ministarstvu poljoprivrede, sve s željom pokušaja provedbe pravednije politike prema hrvatskom selu. No, otkrićem afera u Agrokoru, svi koji smo ukazivali na nepravilnosti, morali smo napustiti dužnosti.

U 10. saziv Hrvatskoga sabora izabrana sam na listi Domovinskog pokreta Miroslava Škore. Zajedničkim snagama i iskrenim promišljanjima nastavljamo borbu za pravedniju Hrvatsku i jaču Slavoniju.

Od vizije Slavonije koja hrani i čuva i najsitnije biće na svojoj grudi, ne odustajem. Ja sam je kao takvu upoznala i takvu je vidim i u budućnosti!


Domovinski pokret footer